Inbouw en eigen ontwerp

yocoon houtkachel

Een accumulerende of massa houtkachel is een uitstekende oplossing voor verwarming van woningen. Een massakachel met YOCOON® geeft langdurig comfortabele warmte. Ook de eenvoud in gebruik biedt een groot voordeel.

Eén maal stoken per 24 uur kan voldoende zijn voor zeer goed geïsoleerde woningen. Een volle lading hout levert per stook 23 – 30 kWh op. Dit is afhankelijk van de grootte van de vuurkamer en het rendement.

eigen ontwerp leemkachel

De YOCOON® kunt u integreren in de woning. De houtkachel kan bijvoorbeeld opgenomen in een centrale muur, voorzien van een bank of vrijstaan in de ruimte. Om de kern plaatsen we naar eigen ontwerp vuurbestendige chamotte delen. Hierin slaat de warmte zich op. Leemstuc, betonnen delen en natuursteen maken uw persoonlijke houtkachel compleet.

De plaats van de massakachel, de grootte van de ruimte, het doel van de kachel (hoofd- of bijverwarming) en de mate van isolatie van de woning zijn van invloed op de uiteindelijke grootte.

De op maat gemaakte modellen zijn verkrijgbaar vanaf €5.400.

Leemstuc

Stuc van leem is 100% milieuvriendelijk. Binnen gebruikte leemstuc helpt mee met de vocht- en warmte reguleringen in huis. De afwerking van leem gebeurd naar eigen smaak met een kleur en/of structuurlaag. De met leemstuc afgewerkte ontwerpen bouwen we samen met BouwEcologisch.

YOCOON in kast ingebouwd, ter vervanging van open haard