Techniek

De YOCOON® is een zeer efficiënte en schone verbranding. De uitzonderlijk lage emissiewaarden, van bijvoorbeeld fijnstof, zijn het gevolg van de vrijwel volledige verbranding. De oorsprong van onze unieke verbrandingskamer zit in de rocket stove.

De verbranding van het hout in onze vuurkamer bereikt een temperatuur van zo’n 700 graden. Dit komt overeen met een traditionele houtkachel. Achter de vuurkamer vindt vervolgens een secundaire verbranding plaats waarbij de temperatuur oploopt tot 1200 graden. Nagenoeg alle schadelijke stoffen verbranden bij deze hoge temperatuur.

 

De YOCOON® houtkachels hebben rondom de vuurkern vuurvast materialen die de warmte goed op kunnen slaan én langdurig afgeven aan de omgeving. Uw woonkamer vult zich met comfortabele stralingswarmte.

Schoorsteen
De houtkachel slaat bijna alle warmte op in chamotte, vuurvast beton en/of leem. De restwarmte die nog door de schoorsteen gaat heeft daardoor gemiddeld een lage temperatuur van 120 graden.

De schoorsteen dient vanwege dit hoge rendement goed geïsoleerd te zijn. In de meeste gevallen is een diameter van 150mm genoeg.