Leemkachel

Stuc van leem is 100% milieuvriendelijk. Binnen gebruikte leemstuc helpt mee met de vocht- en warmte regulering in huis. De afwerking van leem gebeurd naar eigen smaak met een kleur en/of structuurlaag.

Een accumulerende of massa houtkachel is een uitstekende oplossing voor verwarming van woningen. Een leemkachel met YOCOON® geeft langdurig comfortabele warmte. Ook de eenvoud in gebruik biedt een groot voordeel.

yocoon houtkachel

Eén maal stoken per 24 uur kan voldoende zijn voor zeer goed geïsoleerde woningen. Een volle lading hout levert per stook 23 – 30 kWh op.

Leemkachel maatwerk massakachel met stralingswarmte

Afhankelijk van specifieke wensen plaatsen we een persoonlijke leemkachel in ongeveer drie dagen bij u thuis.

Op maat gemaakte leem-modellen zijn verkrijgbaar vanaf €5.600.

Eigen ontwerp

De YOCOON® kunt u integreren in de woning. Een leemkachel kan bijvoorbeeld opgenomen in een centrale muur, voorzien van een bank of vrijstaan in de ruimte.

Om de kern plaatsen we naar eigen ontwerp vuurbestendige chamotte delen. Hierin slaat de warmte zich op. Leemstuc, betonnen delen en/of natuursteen maken uw persoonlijke leemkachel compleet.

De plaats van de leemkachel, de grootte van de ruimte, het doel van de kachel (hoofd- of bijverwarming) en de mate van isolatie van de woning zijn van invloed op de uiteindelijke grootte.

Inbouw houtkachel

Uw leemkachel kunt u inbouwen in een kast of muur. Een grote milieu winst kunt u behalen als u een open haard (veel uitstoot, laag rendement) vervangt door een YOCOON inbouw.

vervangen open haard

Voor onze leemkachels werken we samen met BouwEcologisch.