Leemkachel

Een accumulerende of massa houtkachel is een uitstekende oplossing voor verwarming van woningen. Naast onze vrijstaande modellen, maken we leemkachels op maat. Een leemkachel met YOCOON® geeft langdurig comfortabele warmte en is eenvoud in gebruik.

Stuc van leem is een natuurlijk product en 100% milieuvriendelijk. Leem heeft de eigenschappen om warmte en vocht te kunnen opnemen en afgeven. Binnen gebruikte leemstuc helpt daarom mee met de vocht- en warmte regulering in huis.

De afwerking van leem gebeurt naar eigen smaak met een kleur en/of structuurlaag. Kleuren en structuur zijn van natuurlijke oorsprong.

yocoon houtkachel
YOCOON vuurkamer

Voor de meeste maatwerk leemkachels gebruiken we de YOCOON 150 kern. Deze vult u met ruim 5 kilo droog hout. Een volle lading levert per stook 30 kWh op.

Voor een ruimte met een lagere warmte behoefte gebruiken we de YOCOON 125 kern.

Voor zeer goed geïsoleerde woningen kan één maal stoken per 24 uur dan voldoende zijn.

Leemkachel maatwerk massakachel met stralingswarmte
Leemkachel met deksel en pootjes van natuursteen. Verwarmt matig geïsoleerde woonruimte van 40 m2.

Vrijstaande of inbouw leemkachel

Een leemkachel maken we naar uw wensen; rechthoekig of rond, vrijstaand of opgenomen in een centrale muur, voorzien van een bank of houtopslag; er zijn veel mogelijkheden.

Hierdoor kunt de YOCOON® schone verbranding op eigen wijze integreren in uw woning.

Om de kern plaatsen we vuurbestendige chamotte delen. Hierin slaat de warmte zich op. Leemstuc, betonnen delen en/of natuursteen maken uw persoonlijke leemkachel compleet.

De plaats van de leemkachel, de grootte van de ruimte, het doel van de kachel (hoofd- of bijverwarming) en de mate van isolatie van de woning zijn van invloed op de uiteindelijke grootte.

Afhankelijk van specifieke wensen plaatsen we een persoonlijke leemkachel in ongeveer drie dagen bij u thuis.

Op maat gemaakte leem-modellen zijn verkrijgbaar vanaf €5.700.

Vervangen open haard

Uw leemkachel kunt u bijvoorbeeld inbouwen in een kast of muur en daarmee twee ruimten tegelijk verwarmen.

Een grote milieu winst kunt u behalen als u een open haard (veel uitstoot, laag rendement) vervangt door een YOCOON inbouw.

“Hij doet het prachtig. Ik verbaas me erover dat er zoveel warmte komt uit één stookbeurt. Er is in de afgelopen jaren heel wat warmte onbenut de schoorsteen uitgevlogen!”

vervangen open haard
Open haard vervangen door een inbouw YOCOON leemkachel. Verwarmt zowel woonkamer als achterliggende entreehal.