Techniek

YOCOON® heeft een zeer efficiënte en schone verbranding voor houkachels. De uitzonderlijk lage emissiewaarden, van bijvoorbeeld fijnstof, zijn het gevolg van de vrijwel volledige verbranding.

De oorsprong van onze unieke verbrandingskamer zit in de rocket stove.

De verbranding van het hout in onze vuurkamer bereikt een temperatuur van zo’n 700 graden. Dit komt overeen met een traditionele houtkachel.

Achter de vuurkamer vindt vervolgens een secundaire verbranding plaats waarbij de temperatuur oploopt tot ongeveer 1150 graden. Nagenoeg alle schadelijke stoffen verbranden bij deze hoge temperatuur.

Rondom de vuurkern bevinden zich vuurvaste materialen die de warmte goed op kunnen slaan én langdurig afgeven aan de omgeving. Uw woonkamer vult zich met comfortabele stralingswarmte.

Schoorsteen

De houtkachel slaat bijna alle warmte op in chamotte, vuurvast beton en/of leem. De restwarmte die nog door de schoorsteen gaat heeft daardoor gemiddeld een lage temperatuur van 120 graden.

De schoorsteen dient vanwege dit hoge rendement goed geïsoleerd te zijn. In de meeste gevallen is een diameter van 150mm genoeg.