Vuurkamer

De door YOCOON® ontwikkelde innovatieve vuurkamer voor houtkachels is zeer efficiënt. De uitzonderlijk lage emissiewaarden, van bijvoorbeeld fijnstof, zijn het gevolg van de vrijwel volledige verbranding.

De verbranding van het hout in onze vuurkamer bereikt een temperatuur van zo’n 700 graden. Dit komt overeen met een traditionele houtkachel.

Achter de vuurkamer vindt vervolgens een secundaire verbranding plaats waarbij de temperatuur oploopt tot ongeveer 1150 graden. Nagenoeg alle schadelijke stoffen verbranden bij deze hoge temperatuur.

Het minieme restant bestaat uit niet-toxische zouten.

yocoon houtkachel

In de verbrandingskern van YOCOON zijn de trek, de wervelingen en de doorlaat van zuurstof zo op elkaar afgesteld, dat deze zich zelf optimaal reguleert en alle houtgassen optimaal verbranden. Ongeachte welke houtsoort is gebruikt. Dit maakt zijn verbranding stabiel en uniek schoon.

De oorsprong van onze unieke verbrandingskamer zit in de rocket stove.

Mantel

Rondom de vuurkern bevindt zich een mantel van vuurvaste materialen die de warmte goed op kunnen slaan én langdurig afgeven aan de omgeving. Uw woonkamer vult zich met comfortabele stralingswarmte.

Schoorsteen

De houtkachel slaat bijna alle warmte op in chamotte, vuurvast beton en/of leem. De restwarmte die nog door de schoorsteen gaat heeft daardoor gemiddeld een lage temperatuur van 120 graden.

De schoorsteen dient vanwege dit hoge rendement goed geïsoleerd te zijn. In de meeste gevallen is een diameter van 150mm genoeg.