Ga naar de inhoud

Binnenkijken bij duurzame woningen

  De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen.

  Oktober 2021 – De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november. Honderden enthousiaste huiseigenaren in heel Nederland stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. Bezoekers kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl.

  YOCOON schone houtwarmte neemt ook dit jaar weer deel. Het is voor ons een laagdrempelige manier om woningeigenaren kennis te laten maken met duurzame houtwarmte en andere maatregelen die we zelf hebben genomen in onze woning. In blokken van anderhalf uur ontvangen we steeds maximaal vier personen.

  Inschrijven voor een bezoek
  Er zijn tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Zo kun je al klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips. Of je pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen en vloerverwarming aan te leggen. Huizen met uiteenlopende duurzame maatregelen doen dit jaar mee aan de Duurzame Huizen Route. Geïnteresseerden kunnen zich via de website inschrijven voor een bezoek bij één of meer woningen. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november.

  Zelf een duurzaam huis?
  Wie zelf stappen heeft gezet om zijn of haar huis te verduurzamen, kan zijn woning ook als voorbeeld aanmelden via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Deelnemers maken bovendien kans op twee nachtjes weg naar een duurzame B&B.

  YOCOON