Gemak

YOCOON houtkachels zijn eenvoudig in gebruik en onderhoud. Je hebt de haard in enkele minuten gevuld en aangestoken:

  1. een aanmaakblokje aansteken in de kern,
  2. vier kilo droog hout stapelen op voorgeschreven wijze,
  3. deur sluiten.

De houtkachel brandt nu ongeveer drie kwartier en verwarmt de ruimte daarna langdurig. Eén tot twee keer per dag stoken is voldoende om een ruimte te verwarmen.

houtkachel aansteken
4 kilo hout + aanmaakblokje voor urenlange warmte

Eenvoudig

Door een simpel veegsysteem veegt u wekelijks eventueel overtollige as in de handige asla.

Alle houtsoorten

In onze schone houtkachels stook je gerust alle onbewerkte, goed gedroogde houtsoorten, zonder rookoverlast voor de omgeving. Door de hoge verbrandingstemperatuur (± 1150°C) zijn alle houtsoorten geschikt voor gebruik, inclusief naaldhout. Gebruik eikenhout bij voorkeur in combinatie met zacht hout en bij het doorstoken als de vuurkamer heet is.

Voor het stoken van de YOCOON gebruikt je onbehandeld, gedroogd hout. Voor een optimaal rendement en schoon mogelijke uitstoot gebruik je gedroogd hout met een vochtpercentage tussen 14-18%. Het vochtpercentage meet je met een (bijgeleverde) vochtmeter.

Goed gedroogd hout heeft over het algemeen één tot drie jaar aan de lucht gedroogd. Hard hout heeft een langere droogtijd nodig dan zacht hout. Droog je je hout zelf? Stapel het hout minimaal 20 cm van de bodem of vloer zodat het vocht uit kan wasemen.

Gebruik geen vermolmd hout! Nat en/of behandeld hout mag niet gestookt worden. Dit veroorzaakt ernstige vervuiling. Zowel in de uitstoot als in de schoorsteen.