Meteen naar de inhoud

Vuurkern YOCOON 180 in productie

  December 2021 – Enkele maanden geleden lieten we al via onze nieuwsbrief weten dat er een grotere vuurkern op komst was. We zijn trots te laten weten dat het zover is, de vuurkern YOCOON 180 is in productie gegaan. We zijn zeer verheugd dat we nu ook grote ruimten van schone houtwarmte kunnen voorzien.

  De nieuwe vuurkern vul je met ongeveer 9 kilo schoon, droog hout en levert daarmee 50 kWh warmte per stook.

  De eerste YOCOON 180 bouwden we bij Stichting Landgoed De Nieuwe Aarde in Eefde (Gelderland), een inspiratieproject in agro-ecologische landbouw en zelfvoorzienend leven.

  De kachel staat in een gemeenschapsruimte. Boven de vuurkern maakten we een grote oven in dezelfde stijl als de vuurkern. De eigenaren kunnen hierin vers brood bakken voor de vele gasten die zij ontvangen.

  Om de kachel er extra sfeervol uit te laten zien is er deels geen leemlaag aangebracht en zijn de chamotte-stenen zichtbaar.

  Afmeting kachel: 1.80 x 2.20 x 1.00 m (hxbxd)

  Extra warmtecapsule

  De houtkachel bevindt zich in een goed geïsoleerde ruimte van ruim 65 m2. De YOCOON 180 geeft per stook zo’n 50 kWh warmte af.

  Afhankelijk van de isolatie van de woning en de te verwarmen ruimte, heeft een leemkachel met de nieuwe vuurkern voldoende vermogen voor een oven, verwarmde bank of zelfs een extra warmtecapsule.

  Bij De Nieuwe Aarde maakten we op de eerste etage een warmtecapsule die een ruimte van 30 m2 prettig verwarmt.

  YOCOON 125/150/180?

  Waar komen de getallen 125, 150 en 180 eigenlijk vandaan? Ze zijn gelijk aan de diameter van het rookgaskanaal dat nodig is voor de betreffende vuurkamer.

  Kilo houtEnergie
  YOCOON 1254 kilo20 kWh
  YOCOON 1505,5 kilo28 kWh
  YOCOON 1809 kilo45 kWh

  Lees meer over de mogelijkheden van onze leemkachels of neem contact op.

  YOCOON
  leemkachel